HTML

Soha, de soha ne kérj elnézést a művészetedért!

Soha, de soha ne kérj elnézést a művészetedért!
Merj alkotni! ----------------

Merj alkotni!

Ebben a rovatban otthon saját kezűleg megalkotható ötletekre adok tippeket. Az útmutatókat és a sablonokat szabadon letöltheted pdf-ben, nem szükséges hozzá regisztrálnod. A sablonjaim Creative commons licenc alapján használhatók fel. Kérlek ne tedd az ötleteket pénzzé, ha tovább szeretnéd publikálni őket, jelölj meg forrásként és ne változtasd meg a sablont. Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajándékozási és dekorálási tippjeimről iratkozz fel a hírlevelemre a http://www.keresztesi.hu/regisztracio_rebarbara.htm címen. Üdvözlettel Keresztesi Barbara

Találj meg bennünket a Facebook-on

Friss topikok

  • bmegafelhasznalonevetnemelegemail: Üdv! Az üvegre ragasztható mandalákból lehet vásárolni? (2019.06.06. 07:32) Az élet színesben

Soha, de soha ne kérj elnézést a művészetedért!

2010.06.15. 13:14 keresztesibarbara

Az újrahasznosítással mindenki nyer?

Címkék: utca napfény szelektív zaj gyűjtő alumínium mocskos zajos hatékonytalan gazdaságtalan

Az előző írásomban már említettem, hogy a csomagolóanyag visszagyűjtésének rendszerét a hatalmas csomagolóanyag felhasználó vállalatok nem elsősorban a bolygó elszemetesedésének megakadályozására hozták létre, hanem inkább saját profitjuk védelmére. A szelektív szemétgyűjtést népszerűsítő reklámokban mosolygó fiatalok egyetlen szót sem ejtenek arról, hogy a csomagolóanyag nem-megvásárlása csökkenti leghatékonyabban a szeméthegyeket. A könnyed mozdulat, amellyel szemetüket a gyűjtőbe helyezik, arról próbál meggyőzni bennünket fogyasztókat, hogy korlátlanul vásárolhatunk csomagolt árut, hiszen környezetünk védelméért elegendő ha az ebből keletkező szemetet a megfelelő kukába dobjuk be. Ezekben az általában közpénzen vagy a nagyvállalatok Ökopannonnak befizetett tagdíjaiból finanszírozott reklámokban a kukák környéke patyolat tiszta, nem kelnek ki húsos legyek a csontkukacokból, és a szemét bedobása hangtalan.


Az ÖKO-Pannon és az állami szervek marketing osztályának elképzelése a visszagyűjtésről így hangzik: Az újrahasznosítással mindenki nyer. Ez az 2010-es új statement.

Most vizsgáljuk meg hogyan néz ki a csomagolóanyag visszagyűjtése valós körülmények között?
Mi fogyasztók elmegyünk és megvesszük a "szemetet" a boltban (természetesen ételt, italt vagy ételnek, italnak látszó tárgyakat is tartalmaz a csomagolás), azután ha kifogy a tartalma, jó nagy kerülgetni való kupacokba gyűjtjük, majd elsétálunk vele az utca végére ahol térítésmentesen beszolgáltatjuk a szelektív gyűjtőkbe. Ezután egy élelmes tagja társadalmunknak meghallja a hírt, hogy pénzért is átveszik a szemetet csak el kell vinnie a kijelölt pontokra. Ahhoz, hogy hozzájusson a prédához, fel kell borogatnia a közpénzen üzemeltetett begyűjtőket, kiszednie az anyagot, és elvinni a "MÉH"-be az alumíniumot, a Tescóba a PET palackot és az üveget. Íme a minisztérium, az országgyűlés jóváhagyásával, és a legnagyobb csomagolóanyag-szennyezővállalatok által alapított Öko-Pannon "körforgásos" visszagyűjtő rendszere, amelyet nem egyeztettek össze a nagyvállalatok alkalmi betétdíjrendszerével.

Az elmúlt 3 évben alaposan megfigyeltük ezt a visszagyűjtési szisztémát. Ez alapján állítom, hogy az újrahasznosítással mi a kukaszomszédok egyáltalán nem járunk jól. Engedjék meg, hogy a feketeruhás K ügynök szavaival éljek: "Ez a Vidd haza és kezdd újra! kategória". Már toldozni-foldozni sem érdemes.


A videón a péntek esti szokásos újrabegyűjtés újrabegyűjtését hallgathatjuk meg.


A szelektív szemétgyűjtő és környéke egy átlagos napon

Az FKF a lakossági panaszok miatt külön autókat küld a szemétkupacok eltüntetésére, az autó éjszakánként szedi össze a szemetet, a kukák környékét néha reggelenként gőzborotvával próbálják megtisztítani. Miközben a generátor zaja kínoz, a benzingőztől meg lehet fulladni. A tisztítás eredménye körülbelül a következő kukaborogatásig tart, amely kora délután következik be.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rebarbara.blog.hu/api/trackback/id/tr272083375
süti beállítások módosítása